Home » Articole Utile

Cum sa scapam de evenimentele auto neplacute pe perioada iernii!


Iarna sa dovedit a fi cel mai neplacut anotimp asta din punctul de vedere al soferilor care pe parcursul iernii au parte de tot felul de evenimente neplacute, de la inzapezirea autoturismului pana la producerea accidentelor de multe ori datorita nerespectarii conditiilor meteo si a factorilor care influenteaza circulatia pe drumurile publice.Iata cativa pasi care daca sunt urmati corespunzator va pot scuti de evenimentele neplacute pe perioada sezonului rece.

- Dimineata atunci cand plecam cu autoturismul la drum iar pe parcursul noptii au fost temperaturi scazute sau sa depus un strat mai mult sau mai putin consistent de gheata/zapada pe parbriz, geamurile laterale si luneta este indicat sa scapam de stratul depus cu ajutorul unei raclete si sa nu uitam sa pornim motorul inainte de a face aceasta operatiune, un lucru care nu este de uitat este pornirea aerotermei si devierea aerului cald spre parbriz, astfel ne va fi mai usor sa dam gheata jos de pe parbriz.- Un factor important de luat in considerare iarna este sa ne asiguram ca sistemele de dezaburile si climatizare cu care este dotata masina sunt in stare perfecta de functionare pentru a evita impiedicarea vizibilitatii care ulterior poate conduce la accidente de multe ori ceva mai grave.

- Lichidul de parbriz este indispensabil pe perioada iernii, acesta rezista la temperaturi scazute cu mult sub zero grade si de multe ori ne ajuta sa avem o vizibilitate foarte buna atunci cand conditiile meteo sunt nefavorabile.

- Daca plecam la un drum mai lung, trebuie sa ne interesam de conditiile meteo care se abat asupra traseului nostru si cat putem sa preintmpinam conditiile meteo nefavorabile.

- Pe perioada iernii este bine sa avem la noi: lopatica pentru zapada, racleta pentru parbriz, lanturi antiderapante, un saculet cu nisip si nu in ultimul rand anvelope de iarna care de cele mai multe ori fac diferenta, astfel evitam inzapezirea autoturismului si blocarea circulatiei pe sectoarele de drum pe care sa depus un strat consistent de zapada, mazga sau gheata.

- Atunci cand circulam in coloana iar suprafata carosabila este acoperita cu gheata este de preferat sa pastram o distanta mai mare de masina din fata pentru a evita coliziunile.

- Un alt factor foarte important pentru a circula in siguranta pe drumurile acoperite de zapada este sa ne asiguram ca sistemul de iluminare functioneaza corespunzator si ceilalti participanti la trafic ne pot repera din timp, astfel impiedicam producerea de accidente.

Cel mai important factor pentru a evita accidentele produse pe perioada anotimpului rece este atentia marita si anticiparea manevrelor din timp.

Categorie: Articole Utile | Adăugat de: Priority (2012-01-30)
Vizualizări: 961 | Comentarii: 1 | Tag-uri: pasi, conduceti prudent, trafic iarna, conditii meteo, iarna, zapada, inzapeziti | Rating: 0.0/0

Total comentarii : 1
1  
Monster took the reputation duo's vague audio abimtions and pointed them available as one very lucrative direction: high-end headphones. Bose was something your current dad bought. Everything else was sometimes crap or too unknown and complex for consumers to choose. Let's build headphones collectively, Noel decreed.

Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Cauta pe Xpress

Abonaţi-vă la mine pe YouTube

Statistici

De vanzare

Ultimele poze adaugate
ClickLink.ro Page Ranking Tool