Home » Articole Utile

Prescurtari uzuale din domeniul auto!


 Ei bine ne-am decis sa facem un mic dictionar cu cei mai importanti termeni sau prescurtari ale unor dotari auto, care in ultima perioada sunt din ce in ce mai multe. Mai jos veti gasi cele mai des intalnite prescurtari ale dotarilor auto.

ABS - Anti Block System, este un sistem de franare foarte bine gandit care impiedica blocarea rotilor atunci cand franati.
AC - Air Conditioning, este prescuratrea de la sistemul de aer conditionat.
ESP - Electronic Stability Program, asigura si mentine o stabilitate foarte buna pe carosabil in cazul in care masina intra in derapaj.
TCS - Traction Control System, acest sistem distribuie tractiunea in mod egal si eficient pentru a veni in ajutorul sdistemului ESP.
EBD - Electronic Brake Distribution, acest sistem distribuie forata de franare egal si ajuta sistemul ABS mentionat mai sus.
GPS - Global Positioning System, este un sistem de navigare care comunica in permanenta cu soferul si il ajuta sa aleaga cea mai buna ruta pentru a ajunge la destinatia dorita. Multe masini produse de cativa ani  sunt doatate cu GPS din fabrica.Acesti termeni prezentati mai sus sunt printre cei mai uzuali la ora actuala in domeniul auto, multi se uita pe listele de dotari si vad o gramada de prescurtari ne stiind exact la ce se refera ele si ce fac mai exact.


Categorie: Articole Utile | Adăugat de: Priority (2012-03-12)
Vizualizări: 2001 | Tag-uri: tcds, lista cu dotari, ESP, AC, auto dotari, ABS, tcs, airbag, cruise control, gps auto | Rating: 0.0/0

Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Cauta pe Xpress

Abonaţi-vă la mine pe YouTube

Statistici

De vanzare

Ultimele poze adaugate
ClickLink.ro Page Ranking Tool